Association Les Niçois du Canton

Assouciacioun Lu Nissart dau Cantoun

¨ 2 kg de tantifla vièi

¨ ½ kg de farina

¨ 3 òu

¨ Sau e pebre

¨ 2 cuhlé d’òli d’òuliva

¨ Froumai gratat

 

1. Faire bulhì li tantifla, pi li pelà e li escrasà en puréa.

2. Encourpourà en la puréa, lu òu, lou sau, lou pebre, l’òli d’òuliva, la farina.

3. Gaire travaià la pasta fin que sigue oumougèneou e que arrestà de pega. Per aco, cau farinà lou taulèu autant que necessari.

4. Fourmà de boudin de 1 cm de diametre e li talhà en moucèu de 2 cm.

5. Passà aqueli gnocchi soubre la fourcheta per li rendre canelat per una milhoura cuècha au mitan.

6. Faire cuèire lu gnocchi en l’aiga salada. Li agoutà coura pùhoun en surfaça.

7. Servì su lou cóu, caut, me de burre e de froumai gratat, o m’un saucoun de dauba o de lapin o de toumati.

¨ 2 kg de pommes de terre vieilles

¨ ½ kg de farine

¨ 3 œufs

¨ Sel poivre

¨ 2 cuillères à soupe d’huile d’olive

¨ Fromage râpé

 

1. Faire bouillir les pommes de terre, ensuite les peler et les écraser en purée.

2. Incorporer à la purée, les œufs, le sel, le poivre, l’huile d’olive, la farine.

3. Travailler très peu la pâte jusqu’à ce qu’elle soit homogène et qu’elle ne colle plus. Pour cela, farinez le plan de travail autant de fois que nécessaire.

4. Former des boudins de 1 cm de diamètre et les tronçonner à 2 cm.

5. Passer ces gnocchis sur la fourchette de façon à les rendre cannelés pour une meilleure cuisson à cœur.

6. Faire cuire les gnocchis dans de l’eau salée. Les égoutter dès qu’ils remontent à la surface de l’eau.

7. Les servir aussitôt, chauds, avec du beurre et du fromage râpé, ou avec une sauce de daube, ou de lapin ou sauce tomate.

GNOCCHI DE TANTIFLA

GNOCCHIS DE POMMES DE TERRE